+31 (0)78 - 617 00 02 Ma - Vr: 8:30 - 17:00 sales@idetrading.nl
 

Nieuws

oktober 18 2016

Zowel in grote commerciële gebouwen als in woningen zorgt het Raychem HWAT systeem voor een constante watertemperatuur waardoor er onmiddellijk warm water uit de kraan komt. Dat bespaart energie en water.

Recirculatie is een optie die complex, duur en lastig kan zijn. Voor dit soort systeem zijn retourleidingen, koppelingen, recirculatiepompen en balanceerkleppen nodig, waarvan het in gebruik stellen, balanceren en onderhouden niet altijd eenvoudig is. Het warmwatertoestel compenseert het warmteverlies in de recirculatieleiding, waarbij gewoonlijk ten minste vijf graden te veel wordt verwarmd.

Een intelligente, energie-efficiënte oplossing beperkt waterverspilling tot een minimum

Het HWAT systeem,bestaat uit:
• Zelfregelende HWAT-kabels voor behoud van warmwatertemperatuur worden onder de thermische isolatie van de leiding aangebracht.
• Slimme Rayclic-aansluitkits en toebehoren  aansluiten gaat eenvoudig en snel met de koud geïnstalleerde Rayclic-connectoren en de met gel gevulde opdruk-einddichtingen. Het enige wat u nodig heeft, is een schroevendraaier en een mes.
• Geavanceerde thermostaten voor optimale energie-efficiëntie.

Systeem met 1 leiding: optimale duurzaamheid
• Er is maar één leiding nodig zelfregelende tracerende HWAT-verwarmingskabels compenseren het warmteverlies.
• Warm water direct beschikbaar waterbesparend
• Legionellapreventie en sanering zijn makkelijker uit te voeren
• Niet verder verwarmen dan nodig is een eenvoudige, slimme oplossing zorgt voor maximale energie-efficiëntie.
• Complexe afstellingen niet nodig eenvoudig in werking te stellen en in het onderhoud.

Hybride oplossing: recirculatieleidingen met HWAT op de aftakkingen
Met een hybride systeem kunt u de aftaptijd aanmerkelijk beperken en water besparen.

Het werkt met:
• Grote recirculatieleidingen deze vormen de ruggengraat van het warmwaterverdeelsysteem.
• Zelfregelende HWAT-kabels zorgen voor constante temperatuur in de aftakkingen.

Hoe werkt het?

De zelfregelende HWAT-kabels compenseren eenvoudig het onvermijdelijke warmteverlies in de warmwaterleiding. Als het warme water stroomt, stijgt de temperatuur van de leiding en geven de kabels minder warmte af. Hoe vaker de warmwaterkranen opengaan, hoe minder het water op temperatuur moet worden gehouden. Als het warme water stilstaat, beginnen de leidingen af te koelen, waarop de HWAT-kabels meer warmte afgeven tot de gewenste watertemperatuur is bereikt.

Bewezen technologie voor jaren gemoedsrust

Onze zelfregelende kabels zijn ontworpen en goedgekeurd voor warmwatersystemen, hebben een bewezen levensduur van meer dan veertig jaar en worden geleverd met tien jaar garantie. Overal ter wereld hebben HWAT-systemen een vaste plaats ingenomen als ondersteuning van een doeltreffende, duurzame warmwatervoorziening in commerciële en residentiële gebouwen.