+31 (0)78 - 617 00 02 Ma - Vr: 8:30 - 17:00 sales@idetrading.nl
 

Nieuws

november 01 2016

Raychem heeft de nieuwe thermostaten van de SENZ-serie geïntroduceerd, waarmee gebruikers hun elektrische vloerverwarmingssysteem snel en eenvoudig via een innovatieve touchscreenfunctie en WiFi-capaciteit kunnen regelen. Raychem SENZ en SENZ WIFI zijn modern vormgegeven, hebben een gebruiksvriendelijke touch&swipe-bediening en een intelligente werking, voor meer comfort en betere prestaties, en zijn voorzien van de allernieuwste en meest geavanceerde technologie voor de regeling van de verwarming.

De thermostaten werken met vloersensoren van 2-100 kΩ, waardoor ze de perfecte keuze zijn voor nieuwe en gerenoveerde gebouwen. Doordat SENZ compatibel is met reeds bestaande vloerverwarmingssystemen, kunnen installateurs deze gemakkelijk upgraden naar SENZ. Raychem SENZ wordt geleverd met een strakke zwarte afdekking die in ieder huis past, en tevens wordt een alternatieve witte afdekking voor gebruik met schakelaarsystemen meegeleverd.

“Tegenwoordig zoeken installateurs de meest geavanceerde producten die niet alleen efficiënt en betrouwbaar, maar ook eenvoudig te installeren en in te stellen zijn. Raychem SENZ introduceert de nieuwste innovaties op het gebied van vloerverwarmingsthermostaten,” aldus Micael Karlsson, Product Marketing Manager voor Pentair in de Noordse regio. “Voor de ontwikkeling van dit nieuwe assortiment hebben we geprobeerd meer inzicht te krijgen in de behoeften van installateurs en huiseigenaren, om optimaal comfort en maximale prestaties te kunnen bieden, zonder in te leveren aan functionaliteit.”

Dankzij de smartphone-achtige werking van het SENZ-assortiment zijn de systemen gemakkelijk te bedienen en in te stellen. Vooringestelde programma's stellen de vloerverwarming automatisch in voor verschillende behoeften, en intelligente, adaptieve functies zorgen ervoor dat het systeem de gewenste temperatuur bereikt, door te reageren op de omstandigheden in de woning. Het nieuwe assortiment toont ook het elektriciteitsverbruik van de afgelopen week, maand en jaar. Dankzij de uitgebreide controle kunnen gebruikers het energieverbruik en de efficiëntie optimaliseren, zonder in te leveren aan comfort.

Het SENZ-WIFI-systeem biedt de vloerverwarming in de woning volledige connectiviteit, door 32 zones te verbinden via de eenvoudige touch&swipe-opties op het scherm. Gebruikers kunnen hun programmainstellingen regelen via de Raychem-vloerverwarmingsapp, waarmee de temperatuur- en systeeminstellingen kunnen worden veranderd via smartphone of tablet. De SENZ WIFI-app kan gratis worden gedownload in de Apple Store en Google Play voor een directe regeling binnen handbereik. Het SENZ-systeem is ook leverbaar zonder WiFi-optie, maar met vergelijkbare functies.

Het Raychem SENZ-assortiment behoeft geen onderhoud en biedt installateurs en eindgebruikers op die manier extra gemoedsrust. Alle Raychem-vloerverwarmingsproducten worden geleverd met een degelijke 12-jarige garantie, die tot 20 jaar wordt verlengd als ze worden geïnstalleerd en geregistreerd door een Certified PRO-installateur.

Meer informatie?

Neem dan contact op met de heer Jon de Regt, productspecialist Pentair Thermal Management Heat Tracing Solutions. Tel. +31 (0)78 - 617 00 02 Email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.