+31 (0)78 - 617 00 02 Ma - Vr: 8:30 - 17:00 sales@idetrading.nl
 

Nieuws

augustus 01 2018

Overname ENTRELEC door TE Connectivity sinds vandaag een feit

entrelec

                   

For English please see below.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Begin dit jaar zijn ABB en TE connectivity exclusieve onderhandelingen aangegaan voor de overname van de ENTRELEC productlijn.
Vanaf heden is de overname officieel een feit geworden, en vind verder integratie van de productlijn plaats.

Idétrading Electronics bv is al sinds het jaar 1998 distributeur van TE Connectivity producten (het toenmalige Raychem).
Sinds die tijd zijn wij steeds meegegroeid met de opschaling van TE Connectivity.
Inmiddels nemen wij een prominente rol in voor de Benelux en Europa voor de belevering van TE producten zoals Raychem, AMP, Schrack en ander A-klasse merken aan groothandel en grootverbruiker.

Onze zustermaatschappij Cematic Electric verzorgde vele jaren geleden de distributie van ENTRELEC producten.
Daarom voelt de overname van ENTRELEC door TE Connectivity als een thuiskomst voor deze productlijn.

TE ENTRELEC zal als nieuwste productlijn van TE Connectivity vanaf heden door ons ondersteund en verhandeld gaan worden.
De kersverse overname geniet nog een integratieproces welke wij op de voet volgen.
Wij zullen u als klant naar wens informeren op gebied van prijsstelling, leveringen en productondersteuning.

Meer informatie? Neem dan contact op met ons verkoopteam:
T : 078-6170002
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Earlier this year ABB and TE Connectivity started negotiations for taking over the ENTRELEC product line.
As of now the takeover is a fact, and the integration of the product line is taking place.

Idétrading Electronics bv is an authorized distributor of TE Connectivity since 1998 (then Raychem). Ever since we grew with the scaling of TE Connectivity.
At this point and time we fulfill a prominent role in Benelux and the rest of Europe by supplying TE Connectivity products like Raychem, AMP, Schrack and other top shelf products to wholesalers and large consumers.

Our sister company Cematic Electric fulfilled the role of ENTRELEC distributor many years ago.
That is why the takeover of ENTRELEC by TE Connectivity feels like a homecoming for this product line.

TE ENTRELEC will be supported and distributed by Idétrading Electronics bv as of now.
The brand new takeover is still in the phase of integration, which we are following closely.
We shall keep you informed regarding the status of the integration, and inform you about pricing, delivery and produt support upon request.

More information? Contact our salesteam:

T : +31 (0) 78-6170002

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

november 22 2016

Productiestop BAND-IT IDEX J07589 & J07599

Graag willen wij u informeren dat de installatietools J07589 & J07599 van BAND-IT IDEX niet meer geproduceerd zullen worden. Beide tools blijven nog enige tijd leverbaar zolang de voorraad bij BAND-IT IDEX strekt.

Ter vervanging van de J07589 & J07599 kan nu de J02069 Pok-IT II tool gebruikt worden.

J02069 Pok-IT II eigenschappen:
· Prijstechnisch aantrekkelijk en eenvoudig in gebruik
· Te gebruiken met alle 3/16" tot 3/8" band en gesp materialen
· Te gebruiken met alle 3/16" tot 3/8" Junior® Smooth ID voorgevormde klemmen
· Compact ontwerp voor installie in nauwe ruimtes
· Palrad ontwerp zorgt voor snelle installatie van de klemmen
· Alles-in-een oplossing voor spannen en knippen

Downloads

pdfDatasheet

Meer informatie?

Neem dan contact op met de heer Liban Alasow, productspecialist BAND-IT IDEX Campling Solutions. Tel. +31 (0)78 - 617 00 02 Email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

november 16 2016

Deutsch verbindingsoplossingen

Nieuw in ons leveringsprogramma zijn de producten van het merk Deutsch, al meer dan 70 jaar is Deutsch, tegenwoordig onderdeel van TE Connectivity, hoogwaardige producten voor de luchtvaart, defensie, scheepvaart en industrie.
Onder het productprogramma van Deutsch vallen onder andere draad & kabel, connectoren, contacten, toebehoren en sub-sea voedingskabels.

 

Meer informatie?

Neem dan contact op met de heer Liban Alasow, Sales Engineer. Tel. +31 (0)78 - 617 00 02 Email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Of kijk op: www.idetrading.nl/producten/connectoren/deutsch

 

november 08 2016

BAND-IT IDEX C001 montagetool

Voor eenvoudige montage van het BAND-IT IDEX band en gesp systeem kunt u de C001 gebruiken.Benieuwd hoe u deze montagetool gebruikt? Dat kunt u zien op onderstaande video.

Meer informatie?

Neem dan contact op met de heer Liban Alasow, productspecialist BAND-IT IDEX Campling Solutions. Tel. +31 (0)78 - 617 00 02 Email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

november 01 2016

Raychem senz-thermostaten nemen vloerverwarmingscomfort naar nieuwe hoogten

Raychem heeft de nieuwe thermostaten van de SENZ-serie geïntroduceerd, waarmee gebruikers hun elektrische vloerverwarmingssysteem snel en eenvoudig via een innovatieve touchscreenfunctie en WiFi-capaciteit kunnen regelen. Raychem SENZ en SENZ WIFI zijn modern vormgegeven, hebben een gebruiksvriendelijke touch&swipe-bediening en een intelligente werking, voor meer comfort en betere prestaties, en zijn voorzien van de allernieuwste en meest geavanceerde technologie voor de regeling van de verwarming.

De thermostaten werken met vloersensoren van 2-100 kΩ, waardoor ze de perfecte keuze zijn voor nieuwe en gerenoveerde gebouwen. Doordat SENZ compatibel is met reeds bestaande vloerverwarmingssystemen, kunnen installateurs deze gemakkelijk upgraden naar SENZ. Raychem SENZ wordt geleverd met een strakke zwarte afdekking die in ieder huis past, en tevens wordt een alternatieve witte afdekking voor gebruik met schakelaarsystemen meegeleverd.

“Tegenwoordig zoeken installateurs de meest geavanceerde producten die niet alleen efficiënt en betrouwbaar, maar ook eenvoudig te installeren en in te stellen zijn. Raychem SENZ introduceert de nieuwste innovaties op het gebied van vloerverwarmingsthermostaten,” aldus Micael Karlsson, Product Marketing Manager voor Pentair in de Noordse regio. “Voor de ontwikkeling van dit nieuwe assortiment hebben we geprobeerd meer inzicht te krijgen in de behoeften van installateurs en huiseigenaren, om optimaal comfort en maximale prestaties te kunnen bieden, zonder in te leveren aan functionaliteit.”

Dankzij de smartphone-achtige werking van het SENZ-assortiment zijn de systemen gemakkelijk te bedienen en in te stellen. Vooringestelde programma's stellen de vloerverwarming automatisch in voor verschillende behoeften, en intelligente, adaptieve functies zorgen ervoor dat het systeem de gewenste temperatuur bereikt, door te reageren op de omstandigheden in de woning. Het nieuwe assortiment toont ook het elektriciteitsverbruik van de afgelopen week, maand en jaar. Dankzij de uitgebreide controle kunnen gebruikers het energieverbruik en de efficiëntie optimaliseren, zonder in te leveren aan comfort.

Het SENZ-WIFI-systeem biedt de vloerverwarming in de woning volledige connectiviteit, door 32 zones te verbinden via de eenvoudige touch&swipe-opties op het scherm. Gebruikers kunnen hun programmainstellingen regelen via de Raychem-vloerverwarmingsapp, waarmee de temperatuur- en systeeminstellingen kunnen worden veranderd via smartphone of tablet. De SENZ WIFI-app kan gratis worden gedownload in de Apple Store en Google Play voor een directe regeling binnen handbereik. Het SENZ-systeem is ook leverbaar zonder WiFi-optie, maar met vergelijkbare functies.

Het Raychem SENZ-assortiment behoeft geen onderhoud en biedt installateurs en eindgebruikers op die manier extra gemoedsrust. Alle Raychem-vloerverwarmingsproducten worden geleverd met een degelijke 12-jarige garantie, die tot 20 jaar wordt verlengd als ze worden geïnstalleerd en geregistreerd door een Certified PRO-installateur.

Meer informatie?

Neem dan contact op met de heer Jon de Regt, productspecialist Pentair Thermal Management Heat Tracing Solutions. Tel. +31 (0)78 - 617 00 02 Email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

oktober 31 2016

Elektrische vloerverwarming van Raychem

Iedereen weet het: als je voeten koud zijn, heb je het helemaal koud … Intelligente vloerverwarming is dé oplossing.
Stop die wollen sokken terug in de kast en laat de kinderen heerlijk op de vloer spelen … zelfs de kat zal u dankbaar zijn !

Waarom elektrische vloerverwarming?

Meer comfort én minder verwarmingskosten
Elektrische vloerverwarming wordt dicht onder het vloeroppervlak geplaatst, zodat de ruimte snel opwarmt. Dankzij de gelijkmatige warmteverdeling over de vloer, is het mogelijk de thermostaat 2 graden lager dan normaal te zetten, zonder comfort- of warmteverlies.
Het is een uitstekend systeem als hoofdverwarming of om het bestaande verwarmingssysteem aan te vullen. In de lente of herfst kunt u de gewone verwarming uitzetten en uw vloeren
aangenaam warm houden. De hond zal het met u eens zijn !

Droge vloeren : hygiënischer en eenvoudiger schoon te maken
Elektrische vloerverwarming veroorzaakt minder luchtcirculatie en daardoor minder stof. In de badkamer of in vochtige ruimten is er nog een bijkomend voordeel. Natte vloeren drogen veel sneller, net als vloerkleden in de badkamer en er is minder risico op schimmel of huisstofmijt. Een droge vloer is ook eenvoudiger schoon te houden omdat het stof niet aan de vloer “kleeft”.

Verwaarloosbare elektromagnetische velden
Huishoudapparaten en consumentenelektronica kunnen elektromagnetische velden opwekken. Raychem-producten veroorzaken echter slechts een minimale elektromagnetische inductie dankzij de tweedraadse constructie.

Isolatieplaten voor energiezuinigheid
Elk Raychem-systeem kan worden gecombineerd met een isolatielaag en zo een aanzienlijke energiebesparing opleveren, doordat de tijd die nodig is om de gewenste temperatuur te opleveren, korter wordt. Een isolatieplaat verbetert ook de isolatie van onvoldoende geïsoleerde ondervloeren en leidt tot kostenbesparingen zodra een elektrisch vloerverwarmingssysteem in bedrijf is.

Welk systeem moet ik kiezen?

T2Red - de intelligente vloerverwarming
T2Red is een zelfregelende vloerverwarmingskabel met een beperkte installatiehoogte. De vloerverwarmingskabel kan onder elk type vloeroppervlak worden geïnstalleerd, inclusief temperatuurgevoelige vloeren, zonder risico voor oververhitting. De intelligente vloerverwarmingskabel is ideaal voor een beter leefcomfort in het hele huis, van de badkamer tot de kinderkamers.

• Eenvoudig ontwerp: één vloerverwarmingskabel voor alle vormen van kamers.
• Flexibel: wordt op maat geknipt, geen eindafwerking nodig.
• Ideaal voor renovatie: beperkte hoogte (max. 8 mm).


T2Red + T2Reflecta
• Het energiezuinige systeem met 20% extra energiebesparing via geïntegreerde isolatie.
• Gelijkmatige en zelfregelende warmteverdeling in de vloer.
• Dankzij de zelfregelende eigenschap bestaat er geen gevaar voor oververhitting onder tapijten, meubels, enz.
• Automatisch, zelfregelend vermogen. Afhankelijk van de omgeving (meer vermogen in koude zones, minder vermogen in warme zones).
• Geen meetbare elektromagnetische velden.
• Lange levensduur en absoluut onderhoudsvrij.
• De vloerverwarmingskabel kan onder elk type vloeroppervlak worden geïnstalleerd, inclusief temperatuurgevoelige vloeren, zonder risico voor oververhitting.

Toepassingen: woonkamers, keukens, badkamers, eetkamers, kinderkamers, serres
Bovenvloer: tegels, parket, natuursteen, laminaat, tapijt*
Ondervloer: cementen dekvloer, dekvloer van anhydriet, houten vloer, gipsplaat, plankenvloer, asfaltvloer.  

*moet geschikt zijn voor vloerverwarming (maximale warmteweerstand 0,15 W/m²K)

Systeemcomponenten  
T2Red zelfregelende vloerverwarmingskabel  T2Reflecta plaat:

• Met installatiegroeven
• Met isolatie + geïntegreerde aluminium laag voor warmteverdeling
• Eindplaten
• Een geïsoleerde, met aluminium beklede plaat


T2QuickNet

• Zelfklevende, 3 mm dikke vloerverwarmingsmat voor directe installatie onder keramische tegels of natuursteen.
• Slechts 3 mm dik!
• Eén koud uiteinde (tweedraadssysteem)
• Ideaal als directe vloerverwarming voor inbouw in tegellijm of vulmateriaal onder de bovenvloer
• Maximale constructiehoogte inclusief tegels bedraagt 15 mm

Toepassingen: woonkamers, keukens, badkamers, eetkamers, kinderkamers, serres
Bovenvloer: tegels, natuursteen (max. 30 mm dik)
Ondervloer: cementen dekvloer, dekvloer van anhydriet, houten vloer*, gipsplaat, plankenvloer  

* T2QuickNet-160 is niet geschikt voor directe installatie op houten ondervloeren


Raychem T2QuickNet + Isolecta

Voordelen van een totaalsysteem
• Tot 65% energiebesparing in opwarmfase.
• Veel kortere opwarmtijd.
• Veel minder warmteverlies in de ondervloer.

Toepassingen: woonkamers, keukens, badkamers, eetkamers, serres
Bovenvloer: tegels, natuursteen
Ondervloer: beton, cement en hout Systeemcomponenten  

T2QuickNet mat Isolecta plaat:
• Lichte thermische isolatieplaat
• Waterbestendig, stabiele afmetingen


CeraPro

Ultradunne (3 mm), robuuste vloerverwarmingskabel voor directe installatie in lijm onder keramische tegels of natuursteen.

• Slechts 3 mm dik!
• Eenvoudig te installeren met "Tape 'n' Mesh" bevestigingsmethode.
• Makkelijk verpakt op spoel voor nog snellere installatie.
• Ideaal als directe vloerverwarming voor inbouw in tegellijm
• Typische constructiehoogte inclusief tegels bedraagt 15 mm
• Conform de huidige IEC60800 regelgeving voor verwarmingskabels.

Toepassingen: badkamers, keukens, serres en alle andere ruimten met vloertegels
Bovenvloer: tegels, natuursteen (max. 30 mm dik)
Ondervloer: cementen dekvloer, dekvloer van anhydriet, houten vloer*, gipsplaat, plankenvloer, Isolecta isolatie voor vloerverwarming  

*Als CeraPro op een houten ondervloer wordt geïnstalleerd, mag de vermogensafgifte niet hoger zijn dan 100 W/m²


 T2Blue

• T2Blue 10 W/m is een vloerverwarmingskabel met een constante vermogensafgifte van 10 W/m. Dit is een afgewerkte verwarming met dubbele geleider, met één koud uiteinde van 2,5 m.
• T2Blue 20 W/m is een vloerverwarmingskabel met een constante vermogensafgifte van 20 W/m. Dit is een afgewerkte verwarming met dubbele geleider, met één koud uiteinde van 2,5 m.
• T2Blue verwarmingskabels moeten ingebouwd worden in dekvloeren (50 mm).
• T2Blue is het ideale vloerverwarmingssysteem voor installatie in nieuwbouwwoningen of gerenoveerde woningen. Deze vloerverwarmingskabel wordt meestal toegepast in alle soorten toepassingen van nieuwbouw en bijvoorbeeld in serres of koelruimtes.
• T2Blue kits bevatten een digitale elektronische thermostaat.
• T2Blue wordt geleverd in een handige, makkelijk te installeren doos met lijmsticks om ze makkelijk te bevestigen aan de ondervloer en een buis waarin de sensor wordt geïnstalleerd.

Thermostaten

Om uw vloerverwarmingssysteem optimaal te laten functioneren heeft Raychem een aantal intelligente thermostaten ontwikkeld.
Door de aansturing van het thermostaat zal uw vloerverwarmingsysteem naar uw wens functioneren.

NRG-Temp

• Grote display met blauwe achtergrondverlichting
• Timerfunctie, programmeerbaar in blokken van 30 minuten voor elke dag van de week
• 2 standaardprogramma's


GREEN LEAF

De GREEN LEAF wordt in de wand gemonteerd en kan worden geprogrammeerd voor elektrische vloerverwarming. De thermostaat kan als vloerthermostaat, kamerthermostaat en kamerthermostaat met temperatuurbegrenzer voor de vloer worden gebruikt.

Kenmerken
• Grote en heldere display
• 'LEAF' knop voor makkelijke bediening
- Overschakelen van één bedrijfsmodus naar de andere
- Thermostaat aan-/uitzetten (ON/OFF)
- Wijzigingen opslaan
- Thermostaat inschakelen vanuit de stand-by modus (bewegingsdetectie)
• Programma met 4 temperatuurinstellingen per dag
• 2 bedrijfsmodi
- Programma handmatig aan/uit (1 temperatuurinstelling)
- 1 aanpasbare voorprogrammering (4 temperatuurinstellingen per dag)
• Eenvoudige navigatie


Raychem Senz Wifi

RAYCHEM SENZ voor modern comfort, makkelijk en efficient!

MODERN DESIGN
• Subtiel design dat bij iedere stijl past
• 2” touchscreen kleurendisplay

GEMAKKELIJK IN GEBRUIK
• ‘Swipe’ navigatie, net als op smartphones
• Duurzaam en capacitief touchscreen
• Instel-wizard voor snelle programmering
• Vooringestelde programma’s voor ieders behoeften

INTELLIGENT
• Adaptieve functie om de juiste temperatuur te bereiken wanneer u dat wilt
• Overzicht van energieverbruik voor efficient en optimaal comfort

FLEXIBEL
• Design keuze: Strak, zwart Raychem-ontwerp OF geïntegreerd in schakelaarframes
• Ideaal voor renovaties en upgrades van geïnstalleerde thermostaten: werkt met de meeste vloersensoren

DRAADLOOS COMFORT
Extra functies op SENZ WIFI:
• Maak verbinding met Wifi naar keuze
• Wijzig programma’s en temperaturen via smartphone of tablet
• Controleer effecientie van uw vloerverwarmingsinstallatie
• Regel max. 32 zones (kamers en/of huizen)

Beheer de vloerverwarming via de gratis app: SENZ WIFI.

Meer informatie?

Wilt u weten welk systeem bij uw situatie past? Of wilt u al direct een prijsopgave ontvangen?
Neem dan contact op met de heer Jon de Regt, productspecialist Pentair Thermal Management Heat Tracing Solutions.
Tel. +31 (0)78 - 617 00 02
Email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.